Látványos Mercedesek sorakoztak fel a füvön

2019.05.13. 11:00

Ez volt a harmadik Benz Festival a kulcsi futballpályán

Ha valaki nem tudott választani a mögöttünk maradt hétvége programkínálatából, annak mindenképpen nagy segítséget jelenthetett az, hogy a Benz Family Group és a dunaújvárosi mercisek megrendezték a kulcsi futballpályán a harmadik Benz Festival-t!

Pekarek János

Ugyan kétnapos volt a találkozó (ami nem múzeumi rendezvény és kiállítás, hangsúlyozták a szervezők), de az igazi programok inkább szombatra összpontosultak: a vasárnap inkább a Mercedes-tulajdonosok amolyan családi rendezvénye volt.

Viszont a fesztivál emlékezetes maradt mindenkinek, akár Mercedes-szel, akár másképp érkezett a helyszínre.

Például a drifttaxi egészen szédületesnek bizonyult, és a „bálna Mercik”, a W140-esek összejövetele is megérdemli a nagyszerű jelzőt. Olyan hétszemélyes, bőrtetejű, 132 ezer kilométert futott példányt láttunk belőle például a kozármislenyi Simon család birtokában, ami alighanem a legkényesebb ízlést is kielégíti! De eljött a W123-asok klubja, és megrendezték a fesztivál résztvevőinek hagyományos felvonulását is.

 

Az egészben a legjobb talán (mivel a szerző, nem Mercedes-tulajdonos, s így nem klubtag lévén csak találgatni tud) az a bensőséges hangulat volt, aminek alighanem minden klubot jellemeznie kell(ene). Igaz, hogy furcsa volt Mercedeseket látni a füvön vagy a sóderon, de ez senkit nem izgatott, és a tulajdonosok vígan állították fel szerény sátraikat a focipálya mellett.

Mint Kulcsár Ildikó főszervezőtől megtudtuk, szinte minden hónapban van egy Mercedes-találkozó valahol az országban. A klubnak van ideje összeszokni... PJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!