hírcsokor

2020.09.21. 19:00

Ez történt a hétvégén

A hétvége történéseit gyűjtöttük össze önöknek.

duol.hu

Ünnepélyesen avatták fel Dunaföldváron az újonnan felállított Országzászló-emlékművet pénteken délután. Ez hű másolata az 1938-ban Kari Ferenc József szobrászművész által elkészített és közadakozásból finanszírozott szobornak, amellyel a földváriak elei a trianoni békediktátum tragédiájára emlékeztettek.

„Hát eljöttél hozzám, drága barátnőm!” – kiált fel a bejárati ajtóban állva. Még csak a kertkaput nyitom, de már ölelésre tárja a karját. Korábban rendszeresen összefutottunk valahol, véradóünnep, baracsi nyugdíjas vagy községi rendezvény, jótékonysági program, hírlapos szakácskönyvek bemutatója – és még sorolhatnám – Juliska mindig ott volt, és sehova nem érkezett üres kézzel, egy tálca sütemény, egy doboz pogácsa mindig került a szeretetteljes mosolya mellé.

Iker Marianna Pincehelyen született és Simontornyán nőtt fel. Három éve Dunaújvárosban lakik. Szabadidejében, kedvtelésből fest. 2020. szeptember 21-én önálló kiállítása lesz Dunaújvárosban, a Munkásművelődési Központban.

A Szerelem a kolera idején Gabriel García Márquez méltán népszerű regénye. Arról, hogy milyen 2020-ban egy lakodalom a Covid-19 idején, egy vőfélyt, pontosabban egy vőfély jellegű násznép-koordinátort, Suplicz Mihályt kérdeztük meg.

Sokan láttak már elsuhanni az úttesten egy férfit egykerekű járgányán, az esti órákban, pedig amiatt is feltűnő jelenség, hogy színes fényjáték cikázik az elektromos eszközön.

Bár az igény nőtt a vásárlók részéről a hazai termesztésű zöldségekre, gyümölcsökre, a termésátlag sajnos elmarad a várttól. Ifjabb Csizmadia György őstermelővel beszélgettünk.

Budapest Megyénk, városunk és a Dunántúl közönsége egyre több időt és anyagi forrást fordít a – főleg a kifejezetten budapesti központú – kulturális centrumok látogatására, nem hagyva magára a helyi – saját – színházakat, kulturális intézményeket. Ez az örömteli tény ad okot arra, hogy a budapesti kulturális élet irányítóit, vezetőit kérdezzük az intézmények programjairól, a jelenről és jövőbeli tervekről.

Amikor az embernek gyermeke születik, az egész élete fenekestől felfordul, pláne akkor, ha három kisgyerekkel kell levezényelni a hétköznapokat. Ferenczi-Juhász Évivel beszélgettem az anyává válás folyamatáról, arról, hogyan éli meg az élet egyik legcsodálatosabb történését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!