hírcsokor

2020.05.11. 19:00

Ez történt a hétvégén

A hétvége történéseit gyűjtöttük össze önöknek.

duol.hu

Írtunk már arról, hogy a Dunaferr jelenlegi nehéz helyzetét több tényezőnek köszönheti. Eddigi gazdálkodásának, nem következmények nélküli kötelezettségvállalásainak és a környezeti hatásoknak. Az előbbi kettőre „jótékony fátylat” borít, amíg az utóbbira ráfogja, hogy minden negatív hatás a körülményekben keresendő. Hogy is van ez? Több helyen is betelt a pohár, a többi között a szakszervezeteknél is!

„Egy út van a szabadsághoz. A kilométerkövei pedig ezek: szófogadás, őszinteség, tisztaság, józanság, szorgalom, rend, önfeláldozás, igazság és hazaszeretet.” Felirat a dachauitábor főépületén.

A markomann-szarmata háború 180-ban történt lezárásával nem csak a katonai tábor életében kezdődött új korszak. Az Intercisa virágkorának tartott 180–260 közötti időszakban a korábban falusias jellegű polgári település is komoly változásokon ment keresztül.

Czere Ambrus Mária pszichológus a többi között a dunaföldvári máltás tanodában is dolgozik. A szervezet adománykiszállító akcióján első ránézésre ő sem a szakterületének megfelelő feladatokat vállalta magára.

A jókedvű résztvevők többsége a karján kosárral, benne kifogástalan, a vacsorát megkoronázó, otthon készült mindenféle finomsággal érkezett. Valahogy úgy alakult, hogy a lépteiket nagyon barátságos üvegcsörgés is kísérte. Túl a találkozás örömén egy jeles napot, Pernizsák Mihály 80. születésnapját is ez alkalommal ünnepelték. Az eseményre Dunaföldváron, még a vírusjárvány előtt került sor.

„A gyerekek nem mennek sehová nélkülem, én nem megyek a király nélkül. A király pedig soha nem fog elmenni.” 1939 karácsonya – Erzsébet anyakirálynő, II. Erzsébet édesanyja

Hölgyeknek is ajánlott, mivel nem növeli az izomzatot, ám kiválóan formálja az alakot.

A hét végén volt negyedszázada, hogy a Dunaferr SE női kézilabdázói elérték a klub történetének első, nemzetközi diadalát. A piros-fehérek a német Lützellindent gyűrték le a KEK-fináléban. Első részünkben a játékosok emlékeztek, most a klubvezetők és a sikerek kovácsa, Laurencz László eleveníti fel a történteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!