szavazás

2021.07.16. 10:00

Év Fája 2021: segítse elő a perkátai nagy tölgyfa győzelmét!

27 fát neveztek be az „Év Fája 2021” címre a májusi határidőig. Ezek közül tizenegyet juttatott a döntőbe az Ökotárs Alapítvány szakmai zsűrije.

Vigh György, Tagai Réka

A tizenkettedik alkalommal megszervezett megmérettetés olyan fákra hívja fel a figyelmet, amelyek különleges szerepet töltenek be a jelölő közösség életében, így az egyetlen Fejér megyei perkátai nagy tölgyfa is. A Győry-kastély kertjében álló famatuzsálem ültetésének pontos időpontja nem ismert, de feljegyzések szerint az 1848-as események idején már gyülekező helye volt az akkori lakosságnak. Túlélt két világháborút, több forradalmat, államosítást és építkezéseket. 200 év bölcsességével szemléli ma is a világot, menedéket és árnyat adva az őt választó élőlények számára.

Az „Év Fája 2021” címet a közönség választja ki online szavazatával. A szavazás július 1-én indult és október 1-én éjfélkor zárul. Az izgalmak fokozása végett a szavazás állása az utolsó napokban rejtett lesz. A végeredményt október első felében teszi közzé az Ökotárs Alapítvány. A verseny győztese az „ÉV fája” díjjal, egészségi állapotfelmérést és kezelést kap, egy speciális ápolásra és gondozásra feljogosító utalvány formájában.

A település lakói nagy összefogással támogatják a fát a versenyben, ám lehetőségeik korlátozottabbak, tekintettel arra, hogy mindössze 4000 lélekszámú a nagyközség.

Kérjük, hogy szavazatával növelje a perkátai nagy tölgyfa nyerési esélyét!

A szavazás menete:

  • Kattintson a következő linkre: https://evfaja.okotars.hu/dontosfak
  • Görgessen lefelé a perkátai nagy tölgyfát ábrázoló képekhez, ahol látható az aktuális szavazatok száma. Alatta található az „E-mail cím” mező. Ide kell beírni az e-mail címet, amellyel szavazni kíván. Ezt követően az első négyzetbe bele kell kattintani, hogy megjelenjen a pipa jele, ezzel elfogadva az adatkezelésre vonatkozó tájékoztatót.
  • Majd rá kell kattintani az e-mail beírásától jobbra található „Ez a történet és a fa legyen a nyertes!” feliratú gombra.
  • A szavazat elküldését követően egy kis idő múlva levél érkezik a megadott e-mail címre, melyben a „Szavazatát a következő linkkel tudja érvényesíteni:” alatti linkre kattintva lehet véglegesíteni a szavazást.
  •  

    Legyen az „Év Fája 2021” cím tulajdonosa a perkátai nagy tölgyfa!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!