de melegszik a levegő

2019.12.13. 15:00

Enyhülést és csapadékot hoz a hétvége

Az előrejelzések szerint a hétvégén inkább őszi, mintsem téli időjárásra számíthatunk

duol.hu

Az időjósok szerint szombaton felszakadozik a felhőzet, északon, északnyugaton már csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor. A Dunántúlon több hely élénk lehet a szél. Hajnalban -1, +6, délután 3-8 fok várható.

Vasárnap már mindenhol a napsütésé lesz a főszerep. Délután észak felől kissé megnövekedhet a fátyolfelhőzet csapadék azonban nem várható. A déli-délnyugati szelet több helyen élénk, északnyugaton erős lökések kísérhetik. Kora délután 6-12 fok között alakulhat a hőmérséklet.

A jövő hét első napjaiban tovább enyhül az idő.

Orvosmeteorológia – Pénteken már nem várható fronthatás. A feltámadó déli széllel együtt azonban melegedés kezdődik, ami melegfronti panaszokat okozhat az érzékenyek körében fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás előfordulhat. A szél miatt is fájhat a fejünk, nyugtalanabbnak, ingerlékenyebbnek érezhetjük magunkat. Álmatlanság, alvászavarok jelentkezhetnek. Öltözzünk melegen, rétegesen, és fordítsunk figyelmet immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, valamint vitaminban gazdag ételeket!

Közlekedés – Pára, köd továbbra is előfordulhat. Délután nyugaton ismét elered az eső. Napközben feltámad a déli szél, mely jelentősen ronthat a járművek menetstabilitásán. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!