bestiális cselekedet

2020.11.17. 15:00

Elvágta saját lova nyakát egy perkátai tettes

Csontsovány kutyáját láncon feltekerve, a törmelék tetején találták meg az állatvédők.

Molnár Emese

Egy újabb brutális, felkavaró történetet osztott meg a FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület a közösségi oldalán. A FEMA önkéntesei egy perkátai házhoz vonultak ki múlt szombaton, ahol szörnyű látvány tárult a szemük elé.

Mint arról beszámoltak, a tulajdonos a saját lovának a nyakát késsel elvágta, ezután az állatot fóliával letakarta. A szerencsétlen állat teteme legalább négy napja hevert már az udvar közepén, a bejárati ajtó előtt. Az állatvédők leírása alapján a tulajdonos több magyarázatot adott tettére. Egyszer azt mesélte, hogy a ló beszorult előző nap az ajtóba és senki nem volt, aki segítsen neki, és nem tudta tovább nézni az állat szenvedését. Egy másik verzió szerint nem tudott mit enni adni neki, azért végzett vele. Azt is mondta, hogy a ló felfújódott, elpusztult, és azért vágta el a torkát.

Fotó: FEMA Facebook-oldala

Az állatmentők azt is megosztották, hogy retek és fertő uralkodott a területen, térdig érő gaz és törmelék volt mindenhol. Találtak a törmelék tetején egy csontsovány kutyát, láncon feltekeredve. Se élelem, se fedél a feje felett, mert állítólag volt háza a kutyának, csak szétszedte. Találtak egy nyulat is, szintén víz és élelem nélkül, de az az állat már nem élt. Telefonos érdeklődésünkre a FEMA képviselője elmondta, eljárást indítanak az ügyben. Az állatmentők a helyszínen megtalált kutyus azonnal elhozták. ­Rossz állapotban volt, félt, mert valószínűleg bántalmazták. A kenyeret falja, elképzelhető, hogy csupán ezzel etették. Biztató, hogy kezdi összeszedni magát, fel fog épülni a kutyus.

Elrettentő képsorokat tettek közzé

Az ügyben megkerestük a megyei rendőrség sajtószolgálatát, tőlük az alábbi tájékoztatást kaptuk: „A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. november 14-én késő este bejelentés érkezett arról, hogy Perkátán levágtak egy lovat. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést végeztek, és helyszíni szemlét tartottak. Az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség vizsgálja az eset körülményeit. Tekintettel a folyamatban lévő eljárásra, további tájékoztatást nem kívánunk adni.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!