online rendezvényen

2020.11.13. 16:00

Elsőéves külföldi hallgatók köszöntése a Dunaújvárosi Egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetem 2020. november 12-én 10 órai kezdettel ünnepélyes online rendezvény keretében köszöntötte elsőéves Stipendium Hungaricum ösztöndíjas külföldi hallgatóit.

duol.hu

2020.05.20. Dr. Habil András István a Dunaújvárosi Egyetem rektora Dunaújáros Fotós: Zsedrovits Enikő ZSE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Stipendium Hungaricum program a Magyar Kormány kiemelt ösztöndíjprogramja, melynek keretében a világ minden részéről tanulhatnak országunkban külföldi hallgatók a Kormány által nyújtott támogatásnak köszönhetően. A Dunaújvárosi Egyetem már a kezdetektől, 2015-től vesz részt a programban és a világ minden részéről érkeznek külföldi hallgatók a Kormány által nyújtott támogatásnak köszönhetően. Az első évben 5 hallgatót köszönthetett az egyetem, most már több, mint 100 ösztöndíjas hallgató 32 országból részese a programnak Dunaújvárosban.

A rendezvényen Gyöngyössy Katalin Nemzetközi kapcsolatokért felelős irodavezető köszöntötte elsőként a DUE új egyetemi polgárait. Ezt követően megtartott beszédében Dr. Nagy András tudományos rektorhelyettes kiemelte az egyetem hallgatóbarát légkörét: „A Dunaújvárosi Egyetem egy kis egyetem, mely számos előnnyel jár. Családias környezet, közvetlenebb kapcsolat az oktató tanárokkal, munkatársakkal és egy átlátható szervezet a hallgatók számára. Itt a hallgató úgy érezheti, hogy fontos része a közösségnek, és remélhetőleg ezt Önök tanulmányaik végével igazolni is tudják majd!

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkár asszonya üdvözlő beszédét is meghallgathatták a résztvevők. Köszöntőjében említést tett arról, hogy a Stipendium Hungaricum végzett hallgatói Magyarország bona fide nagyköveteként térhetnek vissza hazájukba, elősegítve ezzel a két ország gazdasági és kulturális kapcsolatainak fejlődését.

A felsőbb éves hallgatók nevében Mohamad Alkenaan harmadéves gépészmérnök hallgató üdvözölte az új egyetemistákat. Biztosította társait, hogy jól választottak, mikor a DUE-ra adták be jelentkezésüket, és, mint mondta, reméli, hogy az új ösztöndíjasok is mihamarabb megtapasztalhatják majd az igazi egyetemi életet, hiszen a járványhelyzet miatt ők most sajátos körülmények között kezdhették meg tanulmányaikat Dunaújvárosban.

A rendezvény zárásaként az Alumni hallgatók nevében Ema Basovic végzett Stipendium ösztöndíjas hallgató látta el a gólyákat jó tanácsokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!