Hamarosan fogadja a csomagokat a Mikulásgyár

2019.11.13. 15:00

Elkezdődött az ünnepi készülődés időszaka

Nagyszabású, országos méretű, de már nemzetközi hírű jótékonysági akció kezdődik minden esztendő novemberében, amelynek elsődleges célja, hogy a szerény körülmények között élő családok karácsonyát is szebbé tudják tenni az önkéntesek felajánlásainak révén.

Tóth Alexandra

Fotó: © Zsedrovits Enikő

A Mikulásgyár november 29-én nyitja meg virtuális kapuit és valós gyűjtőpontjait, ahol a Magyar Posta közreműködésével valamennyi postán térítésmentesen veszik át az összeállított csomagokat. Ezekre csupán azt kell írni, hogy Mikulásgyár.

Elsősorban tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhát, könyvet, játékot, édességet várnak adományként. Fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy a rászorultaknak tartós élelmiszerre van a legnagyobb szükségük, így amennyiben lehetőségük van, hozzanak minél több konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, rizst, olajat vagy bármilyen élelmiszert, ami hosszú ideig eláll. A Mikulásgyár nagyon szívesen fogad játékokat, könyveket is, ám arra kérik az adományozókat, hogy olyan ruhákat, könyveket hozzanak, amelyeket maguk és gyermekük is szívesen fogadna.

Csupán három hét, és hozza ajándékát a Mikulás Fotó: archív

A Mikulásgyár honlapján elérhető az akcióban résztvevő összes posta elérhetősége és helyszíne. A városban az 1-es, 3-as és 8-as postán adhatjuk fel a csomagunkat, de a környező településeken, így Adonyban, Dunaföldváron, Rácalmáson, Mezőfalván és Nagyvenyimen is fogadják a Mikulás manóinak adományát. A felajánlásokat december 21-ig fogadják a Mikulásgyárban. A rászorulóknak adományt igényelni az [email protected] címen lehetséges, település és telefonszám megjelölése mellett.

Mikulásház nyílik

November 17-től az igazi, nagykarácsonyi Nagyszakállú is tárt karokkal várja a kicsiket és a nagyokat Mikulásfalván. A szervezők, pontosabban a Nagyszakállú nemcsak új programokkal, hanem megújult arculattal is fogadja látogatóit.

A nyitó napon délután 2-től a The Swindlers készül varázslatos bűvészbemutatójával, ettől a naptól kezdve pedig egészen december 23-ig várják változatos programokkal a gyerekeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!