Közös kutatási és fejlesztési projekt kapott keretet

2019.05.31. 15:00

Együttműködnek a Tungsram csoporttal

Együttműködést deklaráló ünnepséget tartott a Dunaújvárosi Egyetem és a Tungsram csoport (Tungsram Operations Kft.) tegnap délelőtt az intézmény főépületében.

duol.hu

Dunaújváros Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora örömét fejezte ki, hogy újabb ipari partnerrel köthetnek együttműködési megállapodást. A Tungsram emblema­tikus név Magyarországon, amely jelentős fejlődésen és változáson ment keresztül, a Dunaújvárosi Egyetem számára pedig kifejezetten megtisztelő, hogy egy ilyen branddel köthet szerződést. Azok a területek, amelyeket érint a megállapodás, kifejezetten illeszkednek az egyetem profiljába – jelentette ki a rektor, aki garantálta, hogy nemcsak papíron születik meg ez a megállapodás, hanem mindkét fél számára valós, kölcsönös haszonnal kecsegtet. Garantálta, hogy legjobb formájukat hozza ebben az együttműködésben.

Joerg Bauer, a Tungsram cégcsoport elnök-vezérigazgatója magyarul szólt a megjelentekhez, és biztosította őket, hogy számukra sem csak egy papírt jelent ez a megállapodás, ugyanis a Tungsram újra szeretne a híd lenni a kutatás és a piac között, mint régen. Mint mondta, a cégcsoport több mint száztíz országba exportál termékeket és megoldásokat. Fontos átalakuláson megy keresztül a cég, amelynek legfontosabb eleme az innováció.

Kiss Ádám Sándor kancellár, dr. habil András István rektor és Joerg Bauer elnök-vezérigazgató aláírja a paktumot Fotó: Balla Tibor

Együttműködési megállapodás

Az eseményen részt vett az oktatási intézmény részéről dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, Kiss Ádám Sándor, a Dunaújvárosi Egyetem kancellárja, dr. Ágoston György, a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese, a partnercég részéről pedig Joerg Bauer, a Tungsram cégcsoport (Tungsram Operations Kft.) elnök-vezérigazgatója, és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója. Az esemény zárásaként vezetők kézjegyükkel látták el a megállapodást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!