Egy idő után sorra derülnek ki a titkok

2020.05.28. 19:00

Egyre szövevényesebb

A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Garbaczné Rapcsák Rita ajánlja Dennis Lehane: Egymásba veszve című könyvét.

duol.hu

„Rachel azt hitte, tudja, milyen érzés a magány, de tévedett. Egy illúzió, egy hamis Istenbe vetett hit tartotta eddig benne a lelket. Egy mesebeli apa. Többé-kevésbé hároméves kora óta mondogatta magának, hogy ha másnak nem is, legalább teljesnek fogja érezni magát, ha viszontlátja az apját.”

Rachel Childs újságíró, a híres pszichológus lánya zaklatott gyermekkort tudhat maga mögött. Apjáról vajmi keveset tud, halvány emlékképei vannak. Édesanyja halála után, aki soha nem árulta el apja személyét, próbál nyomára bukkanni gyökereinek.

Feszültségekkel teli, lenyűgöző történet

Magánnyomozó segítségét is kéri, több-kevesebb sikerrel. Anyja titkai sorra derülnek ki, munkája is sok stresszel jár. Miután élő adásban tör rá Rachelre egy pánikroham, munkáját is elveszti. Egyetlen támasza férje, aki sok idő elteltével próbálja visszavezetni a való világba. Egy ilyen próbálkozást követően Rachel meglepő felfedezést tesz: a férje lehet nem is az, akinek mondja magát. Egyre szövevényesebb körülötte a helyzet, az oknyomozó újságírói múltja ismét feltámad, mígnem már az élete is veszélyben van. Segítségére van férje közvetlen kollégája, Caleb is, és egyre inkább alámerülnek a hazugságokban. Ebben a veszélyekkel teli helyzetben Rachel ismét magára talál, erőt gyűjt és megpróbálja menteni a menthetőt.

„Mert isten tudja miért, még mindig szerette a férfit. Legalábbis azt az illúziót, amely benne élt róla. Annak az illúzióját, amilyen emberré a férfi mellett vált. És nemcsak a hamis boldogságában, hanem az utóbbi napokban is.”

Összetett, feszültségekkel teli, lenyűgöző történet, elképesztő karakterábrázolással. Végig meglepetésekkel teli, csavaros történet, amelyet a thriller műfaj kedvelői szeretni fognak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!