könyvajánló

2020.06.19. 14:30

Egyetlen kortyot sem – senkinek

A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Kiss Anita ajánlja Mindy McGinnis: Egyetlen kortyot sem című könyvét.

duol.hu

„Lynn kilencévesen ölt először, hogy megvédje a tavat.”

„Évekkel ezelőtt Anya mutatott neki fotókat szomjan halt emberekről. Bőrük úgy lógott a csontjukon, mint ahogy a tapéta hámlott le a falról a ház használaton kívüli folyosóján. Duzzadt nyelvük kilógott repedezett, vérző ajkuk közül.

– Így akarsz meghalni? – kérdezte Anya.

Lynn válasza mindig ugyanaz volt.

– Nem.

– Akkor ölnöd kell – jött rá a felelet.

A bűnbánat azok gyengéje, akiknek nincs mit megvédeniük – akiknek nincs vizük.”

„Egyetlen kortyot sem” – ez az alapelv határozza meg Lynn és édesanyja életét, akik egy olyan szétesett világban élnek, ahol egy kis vízért is megölik az embert. Nekik ráadásul egy saját tavuk van a kertjükben: kicsi, zavaros, és nyaranta félő, hogy kiapad, de az övék – és meg kell védeniük.

„Egyetlen kortyot sem”. Sem a szomszédnak, akivel bár nem barátságban, de békében élnek egymás ellen. Sem a közelben táborozó éhező csapatnak, akiknek a fosztogató bandákkal és a közeledő téllel is szembe kell nézniük. Sem bármilyen állatnak vagy embernek, aki lőtávolba kerül. De amikor egy nap Lynn véletlenül megöli az anyját, és teljesen magára marad, a dolgok átértékelődnek, és mégis barátkozni kezd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!