Fejér Megyei Főügyészség

2021.03.23. 14:00

Egy díler letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki több személy részére értékesített egy Fejér megyei településen 2020-ban kábítószert.

duol.hu

Forrás: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a terhelt 2020-ban, hosszú időn keresztül otthonában több személy részére értékesített kábítószert azért, hogy rendszeres anyagi haszonra tegyen szert. A nyomozás hatóság a nyomozás során kábítószert, valamint a kábítószer-kereskedelemhez szükséges tárgyakat foglaltak le.

A gyanúsított büntetett előéletű, hasonló bűncselekmény miatt büntető eljárások vannak ellene folyamatban, továbbá munkanélküli, így alappal feltehető, megélhetésének biztosítása érdekében újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Vonatkozásában fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt, vagy vagyonelkobzás alá eső dolgot megsemmisítene.

A Székesfehérvári Járásbíróság a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!