marad a nyitvatartás

2021.06.23. 13:00

Egész nyáron programok a gyermekkönyvtárban

Mesekedd, Mazsola percek, mesedélután, papírszínház és kreatív foglalkozások várják a gyerekeket egész nyáron a József Attila Könyvtárban. A gyermekkönyvtár idén nem vezeti be a rövidített nyári nyitvatartást, egész nyáron a szokásos nyitvatartással már reggel kilenc órától várja a gyerekeket.

Brousil Csaba

2020.06.16. József Attila Könvtár Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Keddenként mesevetítéssel várják a kicsiket. A videókban szereplő meséket Marcsi néni és Orsi néni olvasta fel a karantén és a könyvtár zárvatartása idején. A Mazsola percek egy mondókázó-dalo­ló foglalkozás csemetéknek. Három alkalommal szerdánként várja Marcsi néni és Orsi néni a legkisebbeket és szüleiket mondóka tanulására, ölbéli játékokra, közös éneklésre a gyermekkönyvtárba július 4-én és 18-án, illetve augusztus 4-én.

Kreatívkodással egybekötött mesedélutánra és papírszínházi előadásra várják csütörtökönként a gyerekeket. 15 órától hajtogatás, festegetés, majd 16 órakor Marcsi néni mond mesét vagy a gyerekek megtekinthetnek egy papírszínházi előadást július 8-án és 15-én, illetve augusztus 5-én és 12-én.

Mint azt már megírtuk a József Attila Könyvtárral kapcsolatban, hogy az intézmény újdonságként vezette be, hogy egy felnőtt olvasójeggyel bármilyen dokumentumot kikölcsönözhet a lakosság, sőt mindenből kettővel többet vihet, mint korábban. Az újításnak köszönhetően például négy hét alatt tíz könyvet, öt filmet, hangoskönyvet és egy hét alatt öt újságot, folyóiratot vihetnek haza az olvasók. A JAKD-PakkPont továbbra is rendelkezésére áll azoknak, akiknek nincsen védettségi igazolványuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!