Ez történt 25 éve

2018.12.28. 09:00

Dunai vízminőség, csatornabekötés

A Duna vízminősége kívánnivalót hagy maga után, különösen nyáron, alacsony vízállásnál – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1993. de­cember 28-án címlapján elődünk, „a hírlap”.

Pekarek János

Noha a folyam középső szakaszának szennyezettségéért elsősorban Budapest felelős (a főváros szennyvizének nagyobb része még ma is tisztítatlanul jut a folyamba), Dunaújváros tovább szennyezi az amúgy sem tiszta vizű Dunát. Idén október 22-i keltezéssel hatósági határozatot kapott váro­sunk a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóságtól. E szerint az önkormányzatnak 1997. december 31-ig meg kell szüntetnie a Duna káros szennyezését, azaz szennyvíztisztító telepet kell létesítenie... A beruházás várható költsége 800 millió és másfél milliárd közötti összeg, előteremtéséhez elégtelenek a város forrásai.

A Petőfi utcai szennyvíz-gerincvezeték elkészült ugyan decemberre, ám a lakóházak nyolcvanegynéhány csatornabekötését is érdemes elvégeztetni az útburkolat helyreállítása előtt, a Petőfi út átadásának határideje a jövő év áprilisának végére módosult. Mivel a Baracsi úti csomópont és a Petőfi út külső szakasza között megépült az új út, a csak zsákutcaként használható Petőfi utat nélkülözni lehet. PJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!