motiváló előadás a diákságának

2019.02.20. 10:00

Csütörtökön ismét szakmák napja a Rudasban

Számos tudásgyarapító elő­adás, bemutató várja majd az ifjúságot.

Szabó Szabolcs

Igazi képzési miniexpóval készül csütörtökre a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma, amely immáron negyedik alkalommal rendezi meg a szakmák napját, amely a Rudasban tanított szakképzésekre alapozva népszerűsít sikeres gyakorlati példákat – sikeres és hiteles vállalkozók, sportolók, kommunikációs szakemberek és menedzserek pályáját és mindennapi munkáját bemutatva.

A rendezvény egyik főszervezője korábban lapunknak kifejtette: nagyon büszkék a szakmák napja rendezvényükre, ugyanis azt gondolják, hogy a náluk tanuló diákokat minden évben egy picit motiválni kell. Megmutatni, hogy az az ágazat, amit tanulmányként választottak, az jó és nekik való. Erre igyekszik rámutatni ez a rendezvény és az a sok előadó, aki meghívásuknak eleget tesz.

Gyakorlati feladványokra is számíthatnak a rudasosok Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Nem lesz ez másként február 21-én, csütörtökön sem. Számos tudásgyarapító elő­adás, bemutató várja majd az ifjúságot.

Mint az elküldött programtervezetből kiderül: összesen 26 izgalmas ajánlatból válogathatnak az érdeklődők. A teljesség igénye nélkül kiemelünk néhányat: „Az adóhatóságnál dolgozom” címmel a Fejér megyei NAV két osztályvezetője, Magyaródi Andrea és Braun Katalin a mindennapi ügyes-bajos adó­ügyeinket hozza majd közelebb hallgatóságához.

Fejlesztések európai uniós projektekkel – címmel a Pannon Egyetem dékánja, dr. Fehérvölgyi Beáta tart előadást, ám, hogy az informatika köréből is hozzunk példát: a drónok világába kalauzolja majd el a tanulókat Vámosi Zoltán, a DUE másodéves hallgatója.

Sporttagozat

Tekintélyes „sportos” kosarat vonultat fel a Rudas a szakmák napján. A Dunaferr SE egykori legendás kézilabdázója, Rosta Miklós a profi sportkarrier utáni mindennapokról osztja meg tapasztalatait. Ballai Attila, a Magyar Kézilabda Szövetség kommunikációs igazgatója, valamint a Magyar Nemzet főszerkesztője a sportmédia világába enged bepillantást. De lesz távol-keleti harcművészeti gyakorlat is a tornateremben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!