a szél okozott problémát

2021.02.12. 07:00

Csaknem negyven riasztás érkezett

Csütörtökön délutánig csaknem negyven helyszínen avatkoztak be Fe­jér megye hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltói.

Szabó Szabolcs

Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A legtöbb problémát a viharos szél okozta – tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, aki összességében a következőkre is kitért: a 6-os főúton, Adonynál lecsúszott az útról és a szalagkorlátnak dőlt egy kisteherautó. A jármű egyik kereke a korlát alá szorult. A rakomány nélküli kisteherautót a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók darucsörlőjével húzták vissza az útra. Tizenöt alkalommal útra dőlt, illetve épületeket veszélyeztető fák miatt riasztották a tűzoltókat. A legtöbb beavatkozás a móri, a székesfehérvári és a bicskei járásban történt. A megyeszékhelyen pedig hét esethez riasztották a tűzoltókat.

Csak óvatosan a jégbordás, havas utakon Szabóné Zsedrovits Enikő/ Dunaújvárosi Hírlap

Az autósokat arra kérik, megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival induljanak útnak. Az autóba tankoljanak a szokásosnál több üzemanyagot, és vigyenek magukkal feltöltött mobiltelefont, tartalékruhát, vizet és valamilyen ételt hosszabb várakozás esetére. Akik a tömegközlekedést választják, ők pedig számítsanak megnövekedett várakozási időre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!