eső, hó, havas eső

2018.11.19. 08:00

Borongós, csapadékos időre számíthatunk Dunaújvárosban

Az Országos Meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a héten többnyire csapadékos, borongós időjárásra kell számítani térségünkben.

duol.hu

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az OMSZ jelentése szerint hétfő délelőtt többfelé fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék (havazás, havas eső, eső). Az Alföldön a havazás, havas eső többnyire esőre vált, míg a Dunántúlon és északon megmarad a zömében szilárd halmazállapot. Délutánra a csapadék a legtöbb helyen megszűnik, legtovább az Északi-középhegységben és a Nyugat-Dunántúlon (és esetleg a Bakonyban) eshet. Síkvidéken többségében a lehullott hó olvadni fog, de helyenként lepel-2 cm.

A hét további részére is a hétfőn tapasztalt viszonyok várhatók. A csapadék állapota változó halmazállapotú lesz, olykor havas eső, hó, de előfordulhat eső is. Az előrejelzések szerint 4-9 fok körüli maximum hőmérséklet várható. A hét második felében felszakadozhat a felhőzet, párás, foltokban ködös lesz a levegő.

vezető képünk archív fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!