egy tál jótékonyság

2019.03.18. 08:00

Boldog délután volt a mostani is

Ismét túl vagyunk egy Boldog Délutánon – vagyis egy olyan, ingyenes ételosztáson, amelyet a Boldog Délután csapata rendezett a Corner kávézó mögötti járdán március 15-én.

Pekarek János

Annak, aki ismeri ezt a rendezvényt, ez nem jelent újdonságot, akinek viszont új, annak elég csak annyit mondani: 2013 decemberében kezdődött ez az akció, amelyben mintegy negyven, jóérzésű, civil ember fog össze rendszeresen, hogy évente legalább négy alkalommal, mégpedig nagyobb ünnepeinken adjanak meleg ételt a hajléktalanoknak, más rászorulóknak.

Ezúttal, vagyis pénteken délután három órától kétszáz adag marhapörkölt, tészta, kovászos uborka, kenyér, tea, alma volt a menü, amelyet a rászorulók akár a helyszínen felállított asztalok mellett fogyaszthattak el, akár elvihettek ételhordókban, ahogyan az már ilyen alkalmakkor rendszerint szokás.

Boldog Délután résztvevői a Cornernél pénteken Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Ebben az esztendőben ez volt az első alkalom, amikor boldog délutánt szerveztek. Az elnevezés a közelmúltban elhunyt, rászorulókat istápoló, hajléktalan Soós Istvánnétól származik, aki hat esztendeje egy versében ezzel a címmel köszönte meg a meleg ételt a szervezőknek, társa nevében is. Soós Istvánnéról lapunkban is többször írtunk, ő az elesettek támogatásának egyik szellemi vezetője lett.

A Boldog Délután eszméje szerint a maradék ennivalót a hajléktalanszállónak juttatják, tudtuk meg két szervezőtől, Grábits Gábortól és Bartalos Norberttől. De az érdeklődést elnézve: nem maradt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!