várják az önkéntesek tartósélelmiszer-felajánlásait

2020.12.10. 08:00

Boldog Délután: segítség több fronton

A tavaszi járványhelyzet idején is számos kezdeményezéssel próbált segíteni a hirtelen nehéz helyzetbe került rászorulókon a Boldog Délután közössége, amely évek óta szervez különböző jótékonysági akciókat.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

A szigorú jár­vány­ügyi szabályok miatt a Boldog Délután ez év karácsonyán nem hagyományos formában tartja meg ételosztási akcióját, és e hónap elején újra élelmiszer-gyűjtést indított. A részletekkel kapcsolatban a közösség egyik alapító-szervezője, Bartalos Kinga a DH-nak elmondta:

Láda a Csillagházban – Szente Csilla, lapunk munkatársa is csatlakozott az akcióhoz Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– December elején kezdődött az élelmiszergyűjtő akciónk, a járványhelyzet miatt a korábban megszokotthoz képest kevesebb helyen. Örömteli, hogy felhívásunkkal sokakat sikerült már most is mozgósítanunk. Ennek eredményeként már az első körben beérkezett felajánlásokat el is vittük partnerünknek, az Útkeresés Segítő Szolgálatnak. A gyűjtés természetesen a következő napokban is folytatódik, így továbbra is várjuk a tartósélelmiszer-felajánlásokat az alábbi helyszíneken: a Csillagház portáján, amely a Vasmű út 39. szám alatt található, a Hankooknál (Schrancz László szervezésében), Sándorházán, a DAK Acélszerkezeti Kft. irodáján, valamint szombatonként a dunaújvárosi piacon a kézműves sajttermékeket kínáló Nagy Tanya standjánál. Egy kis segítség, hogy mik azok, amik ládákba kerülhetnek: liszt, búzadara, szárazbab, lencse, rizs, olaj, zsír, cukor, só, pirospaprika, tészták, leveskocka, kakaópor, dobozos tej, konzerv (löncshús, vagy pici májkré­mes, halas, vagy nagyobb egytálétel, például töltött káposzta, pörkölt, ilyesmi), mustár, majonéz, ketchup, gulyáskrém, Piros Arany, üveges savanyúságok, popcorn, méz, aszalt gyümölcs, magok (pl.: diákcsemege), keksz, nápolyi, csoki, szaloncukor, kávé (instant), mogyorókrém, vitaminos pezsgőtabletta, dobozos gyümölcslevek, szörpök, dobozos tartós tej. Illetve jöhetnek még bébitápszerek, bébiételek, babakekszek, popsitörlők. Minden apróság számít, hiszen sok kicsi nagyon-nagyon sokra megy! Sajnos, a napi tapasztalat azt mutatja, hogy egyre több család sodródik nehéz helyzetbe, így minden felajánlás valós segítséget jelent számukra.

A járványhelyzet miatt karácsonyi ételosztást nem szerveznek, kiszállítás lesz

Bartalos Kingát a korábban megszokott karácsonyi ételosztásról is kérdeztük: – A Boldog Délután csapata legutóbb október 23-án osztott ételt a Dózsa Mozicentrum előtti téren. A járványügyi intézkedések miatt most erre nem lesz lehetőségünk. Grábics Gábor és a további támogatók jóvoltából december 23-án ismét 250 adag ünnepi ételt készítünk el. Ezek egy jelentős részét idős rászorulóknak, családoknak szállítjuk ki, valamint jut majd belőle a Kandó Kálmán téren, valamint a Papírgyári úton található hajléktalanszállóra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!