Gárdonyi – „Ahol jó diáknak lenni!”

2021.04.08. 14:00

Biztos alapokon, biztos tudás

duol.hu

Iskolánk 1980-ban nyitotta meg kapuit. Azóta számos generáció nevelkedett intézményünk falai között. Néhányan híresek lettek, mint például Ladányi Balázs, Berényi Norbert, dr. Szélig Viktor, Erdősi Péter (jégkorongozók), Torma Gábor (labdarúgó), Sinka Ákos (hegyi kerékpáros), Szücs Gabriella, Bódi Anett, Poszkoli Rita (vízilabdázók), vagy a táncosok közül: Suplicz Mihály, Újvári Milán, Pavlezek László és Hólik Éva. Természetesen hosszan folytathatnánk a sort, de a sikeresség nem csak érmekben és számokban mérhető.

Célunk, hogy minden diákunk családias légkörben, szeretetben nevelkedjen, összetartó közösséget alkotva tanuljon, biztos alapokat szerezzen és büszke legyen arra, hogy mindvégig jól érezte magát a gárdonyisok nagy családjában.

A 2021/2022-es tanévben két első osztály indítását tervezzük.

Várjuk osztályainkba a táncművészeti tagozat és a labdajátékok (lábtoll-labda, tollaslabda, kézilabda, röplabda) iránt érdeklődő kisdiákokat. A „balettosok” heti nyolc órában tanulhatják a táncot. Tanulmányaik során számtalan fellépésen, gálán és versenyen villanthatják meg tehetségüket, képességeiket, tánctudásukat.

Akit a sport vonz jobban, azoknak kínáljuk a következő sportágakat: lábtoll-labda, tollaslabda, röplabda, kézilabda. A sportot választóknak is órarendbe illesztve lesznek az edzések, melyek szakedzők vezetésével történnek.

Első osztályainkba szeretettel várjuk azoknak a kisdiákoknak a jelentkezését is, akik a tánc és sport iránt nem éreznek kedvet, de szívesen lennének intézményünk tanulói.

  • Iskolaotthonos oktatás rugalmas rendszerben
  • Kompetencia alapú oktatás korszerű digitális eszközök használatával
  • Az olvasás-írás tanítása hagyományos, szótagoló módszerrel történik
  • Angol nyelvoktatás harmadik osztálytól
  • Differenciált fejlesztés, egyéni bánásmód
  • ÖKO-iskolai programok, „zöld”-udvar, szemléletformálás, kiállítások, energia-őrjárat
  • Szakköreink: népdalkör, tollas, lábtoll
  • Szabadidős programok: kirándulások, túrák, iskolai gála, barkácsfoglalkozások, karácsonyi műsor, táncversenyek, iskolagyűlések, Hónap Gárdonyisa, táborok, színház
  • Otthonos, szép, tágas, felújított tantermek, jól felszerelt, korszerű szaktermek, könyvtár, balett-termek, tágas aula és ebédlő
  • Sportolási lehetőség – már első osztálytól: balett, tánc, tollaslabda, lábtoll labda, kézilabda edzések

  • Délutáni sportolási lehetőség egyesületi keretek között: kosárlabda, röplabda, futsal
  • Görögkatolikus nevelési elveink

    Egyházunk fő nevelési elvei közé tartoznak a hagyományosan konzervatívnak nevezett értékek. Valódi érték az élet, az ember tisztelete, a család éltető ereje, a másokért való munkálkodás, a hazaszeretet, a magyarságtudatra nevelés.

    Iskolánkban nem „elit” képzésre törekszünk. Nevelésünk a keresztény értékrend elfogadását, a keresztény életforma kialakítását segíti elő. Célunk, hogy az iskola arculatát, programjait, tanáraink és diákjaink gondolkodásmódját, beszédstílusát a keresztény európai értékek inspirálják.

    Heti két órában, felekezetre való tekintettel (görögkatolikus, római katolikus, evangélikus, református) találkozhatnak papjainkkal, lelkészeinkkel, hitoktatóinkkal.

    Nyitott és örömteli szívvel hívjuk és várjuk gyermeküket a Gárdonyi Géza Görögkatolikus Általános Iskola falai közé!

    Bővebb információ: www.gardonyigk.hu

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!