Fejér Megyei Főügyészség

2021.04.16. 19:00

Bíróság előtt az embercsempészek

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt bíróság elé állította azt a letartóztatásban lévő, illetve bűnügyi felügyelet alatt álló két személyt, akik 2021. február 4-én összesen 8 külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget az államhatár jogellenes átlépéséhez.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint az egyik vádlott megállapodott egy szerb személlyel abban, hogy fejenként 300-400 euró ellenében Magyarországra illegálisan belépő külföldi állampolgárok külföldre juttatásához nyújt segítséget. A vádlott megismerkedett egy személlyel, akivel megegyezett abban, hogy közösen fognak Magyarországra illegálisan belépő külföldieket az osztrák-magyar határhoz szállítani. Ennek érdekében az egyik vádlott kilométerenként 300,- Ft-ot ígért a másik vádlottnak, valamint 25.000,- Ft-ot adott át benzinköltségre, illetve autópálya matrica vásárlására, majd egymást követve elindultak Győrből Szeged felé. Egymással a kapcsolatot telefonon, illetve különböző mobilalkalmazásokon tartották. A vádlottak Bogyiszló környékén hét szír és egy iraki állampolgárt vettek fel az általuk vezetett két gépjárműbe. A terheltek által szállított személyek a célállomásra történő eljuttatásuk érdekében 1.000 – 4.000 eurót helyeztek letétbe. A vádlottakat a rendőrök az M6-os autópálya 40-es kilóméterszelvényében igazoltatás alá vonták, így cselekményüket leleplezték.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a terhelteket felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte, valamint velük szemben pénzbüntetést szabott ki. Az ügyész az ítélet ellen fellebbezést jelentett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!