méltó emlékezés

2019.03.27. 14:00

Birkás István emlékmúzeum nyílik

Március 30-án, szombaton, 14.30-kor nyílik meg a dunaújvárosi alkotó, a Munkácsy-díjas képzőművész Birkás István tiszteletére alapított emlékmúzeum, az alkotó szülőföldjén, Kunmadarason.

Szabó Szabolcs

Birkás István Fotó: ZsE

A múzeumot megnyitja Pálinkás István író és Györfi Sándor Kossuth-díjas szobrászművész, zenei közreműködő: Molnár László tárogatós.

Birkás István 1947. február 1-jén született Kunmadarason. Művészeti tanulmányait 1967-tól 1969-ig a Magyar Képzőművészeti Főiskola Festő szakán végezte – mestere Kádár György volt. A főiskolai évek után, 2018. január 18-án bekövetkezett haláláig Dunaújvárosban élt és dolgozott. Tagja volt a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Festők Társaságának, a Magyar Művészeti Akadémia köztestületének és a Matéria Társaságnak, komoly szerepet vállalt a Kortárs Művészeti Intézet megalapításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!