regisztráció során a rend­őrök rögzítik a kerékpár adatait

2020.07.25. 10:00

BikeSafe akciót szervez a rendőrség

Brousil Csaba

Bikesafe akció Dunaújvárosban

Forrás: police.hu

Ingyenes kerékpár-regisztrációs (BikeSafe) lehetőség lesz a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság parkolójában. A regisztráció július 29-én és 30-án 9-től 15 óráig Dunaújváros, Szent György út 1. szám alatt a kapitányság parkolójában lesz. A rend­őrség munkatársai minden érdeklődőt várnak a helyszínen.

Előzetes egyeztetés után ettől eltérő időpontban is lehet regisztrálni a kerékpárokat. Ezt egyeztetni a 25/510-548-as számon az 50–59-es melléken lehet, a BikeSafe akcióval kapcsolatban.

A program lényege, hogy a kerékpárok adatai egy biztonságos, a rendőrség számára is hozzáférhető nyilvántartásba kerülnek. Ezáltal a biciklik egy esetleges bűncselekmény esetén visszakereshetőek, könnyebb a felderítésük, valamint a tulajdonoshoz történő visszajuttatása is.

A regisztráció során a rend­őrök rögzítik a kerékpár adatait – szín, típus, gyártó, gyártási szám, jellegzetességek – majd fényképfelvételeket is készítenek azokról – tudtuk meg a rendőrség hivatalos honlapjáról.

vezető képünk archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!