25 éve írtuk

2019.01.20. 15:00

Bérletáremelés, ortodox templom

Az önkormányzat már másodszor fogja tárgyalni kedden a helyi autóbusz-viteldíjak emelésére benyújtott kérelmet – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1994. január 15-én címlapján elődünk, „a hírlap”.

Pekarek János

– Még tavaly, november 30-án került a közgyűlés elé a tarifamódosítási igény, amit akkor a képviselők elsősorban az utazás körüli szolgáltatás színvonala miatt utasítottak el. Az igen heves indulatkitörésekkel tarkított vitában a helyi Volán képviselői elmondták: a 90 fillérre prognosztizált dízelolajár-emelés időközben 2 forint/literre módosult. A tervek szerint az előre váltott vonaljegy 28 (a buszon váltott 35), a havi egyvonalas bérlet díja 630, az összvonalasé 830, a tanuló- és a nyugdíjasbérlet 196 forintba fog kerülni a végleges jóváhagyás után.

A második világháborút követően létrehozott mesterséges településen, Beloianniszban mind a mai napig nincs templom. Ez a helyzet belátható időn belül megváltozik. A napokban rakták le a görögkeleti ortodox egyház beloianniszi templomának alapkövét. Az ünnepélyes szertartáson többek között jelen volt a görög ortodox egyház bécsi metropolitája és Görögország magyarországi nagykövete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!