A kilencedikeseket köszöntötték a Dunaferrben

2020.08.29. 10:00

Az épület valamennyi színterét kihasználták

Egynapos gólyatábort tartott az új diákok számára a Dunaferr Technikum és Szakképző Iskola.

Molnár Emese

Fotó: LI

Baráth Artúr, az iskola igazgatója elmondta, összesen százötvennégy fiatal kezdi meg tanulmányait a kilencedik évfolyamon, őket várták egy csapatépítő, ismerkedős, játékos délelőttre az Apáczai Csere János utcai tagintézménybe. Több kisebb csoportra osztották a fiatalokat, majd az iskola pedagógusai és felsőbb éves tanulók is segítették a gólyákat abban, hogy a különböző állomáshelyeken teljesíthessék a feladatokat. Az épület minden színterét igyekeztek kihasználni, például az udvari kondipályán egy szabadon választott gyakorlatot kellett egy percig csinálni, volt darts, vetítettek iskolai kisfilmeket, amik után egy vicces kérdőívet kellett kitölteni. Feladat volt az is, hogy egy-egy perc hosszúságú táncot begya­korolnak, és a tábor zárásaként együtt, közösen is előadták. Az iskola előtt twisterpályát rajzoltak fel, és vízipisztolycsata is szerepelt a programok között. Olyan nem történhetett, hogy unatkozik egy csapat, ugyanis ebben az esetben azonnal kacsatáncra hívták őket a felsőbb évesek.

 

Baráth Artúr elmondta, szeptemberben lesz majd a Dunaferr-hét, ennek részeként tartják meg a gólyaavatót, és a játékos hét végén a hagyományoknak megfelelően egy közös főzéssel zárják majd az iskolahetet a Duna-parton. Erre a hónapra tervezik a rendvédelmi szakmai napokat is, amelyen tavaly igen látványos bemutatót láthattak a diákok a rendvédelmi szervek jóvoltából. Beszélt arról is az igazgató, hogy a nyár során több tantermet felújítottak, klimatizáltak is helyiségeket, és az új szakképzési rendszerhez igazodva folyamatos az új eszközök (például számítógépek, projektorok) beszerzése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!