egyedülálló kezdeméynezés

2020.04.07. 19:00

Az egyetemi online digitális oktatás egyik fő pillére! De mi is az az Online Studium? Mutatjuk!

A Dunaújvárosi Egyetem vezetősége 2020. március 11-én jelentette be a digitális oktatásra való átállást, melynek egyik fő támogatója az Online Studium, amely talán országosan is egyedülálló a felsőoktatásban.

duol.hu

Fotó: Kállai Félix / Dunaújvárosi Hírlap

A felsőoktatási képzésben bekövetkezett módszertani megújulási törekvések eredményeképpen, még 2011-ben hoztuk létre az Online Studiumot. A célkitűzés alapvetően az volt, hogy magas színvonalon szolgáljuk ki az intézményi online tananyagfejlesztési igényeket. Mára ez a hat fős csoport közel tíz éve készíti nemcsak az egyetemi, hanem a partneri intézmények, és külső megrendelők számára az elektronikus tananyagokat.

Az aktuális, valóban távoktatásra, elektronikus oktatásra hagyatkozó időszakban nagy segítség a már meglévő oktatási tartalmak felhasználása, valamint az Online Studium segítségével új tananyagok elkészítése. Az egy hetes tavaszi szünet után az oktatás átállása zökkenőmentesen folyik, az eszközök, szoftverek és tananyagok hozzáférése biztosított. Az egyetem Moodle e-learninges keretrendszere, kiegészítve a MS Teams webinárium alkalmazással, valamint az Office365 szolgáltatásaival, megfelelő megoldásnak bizonyul a jelenlegi időszakban.

Az Egyetem és az Online Studium munkatársai már látják a következő fejlesztési irányokat, további támogatási, valamint funkció bővítési lehetőségeket, melyeket a közeljövőben igyekeznek megvalósítani.

Ha kérdése van a programmal, vagy a digitális oktatással kapcsolatosan, keresse meg a Kommunikációs Irodát a [email protected] címen!

forrás:uniduna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!