új helyszínen rendezik a termelői piacot

2020.11.20. 14:00

Az árus asztaloknál a biztonság is fő szempont

A hétvégén, november 21-én, szombaton, délután 13 órától új helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten, a kemping területén várja a vásárlókat a Dunai Kincses Kert Termelői Piac és Kézműves Vásár.

Szilágyi Irén

Fotó: LI

A nagy sikerű októberi rácalmási rendezvényt követően azért került sor helyszínváltozásra, mert Rácalmás területén a veszélyhelyzet végéig polgármesteri rendelet tiltja meg a vásárok, piacok, egyéb rendezvények megtartását. A szervezők ezúton is köszönik a dunaújvárosi önkormányzat és a DVG Zrt. támogatását, a piac „befogadását”. A szervezők az új helyszínen a legnagyobb körültekintéssel igyekeznek eljárni, és erre kérik az árusokat, valamint a vásárlókat is, mindannyiunk biztonsága érdekében.

A környéken megtermelt élelmiszereket lelhetik fel a Szalki-szigeti kempingben

Az árusok asztalait, sátrait biztonságos távolságra helyezik el egymástól. A piac területén a maszk viselése mindenki számára kötelező. Most nem lesz lehetőség ételbemutatókra, kóstolásra és helyben fogyasztásra sem, az árusok zárt csomagolásban adják át a termékeiket a vásárlóknak.

Ezúttal is a környéken megtermelt, egészséges magyar élelmiszereket lehet majd fellelni a piacon: zöldséget, gyümölcsöt, füstölt húsárut, péksüteményeket, mézeket, lekvárokat, sajtokat és még sok-sok mindent, ami szem szájnak ingere. Az élelmiszerek mellett környékbeli kézművesek is kínálják majd saját készítésű portékáikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!