Múltidéző gondolatok és koszorúzás

2019.10.22. 11:00

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékeznek a településeken

duol.hu

Budapest, 2017. november 4. Az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatai kopjafája a Rákoskeresztúri új köztemetõ 301-es parcellájában a forradalom leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon 2017. november 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nagyvenyim -A községben október 23-án 11-órától a községháza dísztermében Ez itt az én Hazám című műsorral emlékeznek. Ünnepi beszédet mond Vargáné Kaiser Katalin Nagyve­nyim polgármestere.

Baracs-Templomos A temetőben október 23-án 10 órakor a Széchenyi Zsigmond Általános Iskola 7.a osztályos diákjainak közreműködésével indulnak az ünnepi pillanatok, majd Várai Róbert, Baracs polgármestere mondja el gondolatait. Befejezésül a fiatalon hősi halált halt Farkas István sírján elhelyezik az emlékezés és a tisztelet virágait.

Kisapostag – A településen szintén október 23-án tartják az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójára rendezett programot. A kultúrteremben 17 órakor láthatjuk a műsort. Az ünnepség után a Petőfi ligetben koszorúznak az emlékezők.

Fáklyával a kézben vonulnak a hősöknek emléket állító Büszkeségponthoz

Előszállás – Október 23-án 18 órától a művelődési házba várják a megemlékezőket.

Kulcs – Október 23-án szerdán, a Kulcs Községi Önkormányzat a kulcsi családokat az ’56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére fáklyás felvonulásra invitálja. A kulcsi história szerint már két évtizede, hogy minden ősszel október 23-án este imbolygó fényfolyam indul el a faluháztól végig a Kossuth Lajos, majd a Bem utcán át az emlékparkig. A gyülekezőt most is a kulcsi önkormányzati intézmények elé 18 óra 30 percre hirdették meg. Innen indul majd a fáklyás menet a dicsőséges 12 nap hőseinek és áldozatainak emléket állító Büszkeségpontra, ahol ünnepi beszéd és koszorúzás lesz.

Rácalmás – Schrick István rácalmási polgármester a város önkormányzatának nevében az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából 22-én kedden,17 órára hívja megemlékezésre Rácalmás város lakóit. Az ünnepi emlékezés a Jankovich Miklós Általános Iskola udvarán lesz, rossz idő esetén a Rácalmási Rendezvényközpontban és Sportcsarnokban.

Adony – A kisváros 1956-os ünnepi megemlékezést október 23-án szerdán, 17 órakor a Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtárban tartja meg. Beszédet mond Ronyecz Péter polgármester, majd a Szent István Általános Iskola műsorát láthatják és az emléktábla koszorúzásával zárul a rendezvény.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!