Ne váljon áldozattá

2021.04.27. 13:00

Autók biztonságban: védekezzünk a gépkocsifeltörések ellen

A Bűnmegelőzési Osztályának tanácsai az áldozattá válás megelőzése érdekében.

police.hu

A járművezetők látható helyen hagyott értéktárgyai könnyen vezethetnek bűncselekmények elkövetéséhez, ezért fontos, hogy minden körülmények között szem előtt tartsuk a vagyonvédelmet. A bevásárló- és üzletközpontok, piacok gyakran célpontjai a bűnelkövetőknek, ezért a parkolókban nagyobb az esély arra, hogy gépjárműveket feltörjék az autók utasterében hagyott értékek után kutatva.

A járművek tulajdonosai az alábbi jó tanácsok figyelembevételével maguk is megelőzhetik, hogy ilyen bűncselekménytípusok áldozataivá váljanak:

  • Személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait soha ne hagyja a gépkocsiban!
  • Mobiltelefont, értékes műszaki cikket semmilyen körülmények között ne hagyjon az utastérben vagy a kesztyűtartóban, még akkor sem, ha „csak pár percre ugrik be” valahova.
  • Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel! Kiszállás után ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!
  • Dupla hátsóajtós, és tolóajtós gépjárműveknél használjon kiegészítő zárat.
  • Szerszámokat, műszaki kisgépeket éjszakára ne hagyjon a tehergépkocsija rakterében!
  • Járművét lehetőség szerint garázsban, kivilágított vagy őrzött parkolóban állítsa le.
  • Abban az esetben, ha minden óvintézkedés ellenére mégis gépkocsifeltörés áldozatává vált, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es segélyhívón.

    Fogadják meg tanácsainkat! Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!