dunaújvárosi nőt fosztottak ki

2020.02.24. 19:00

A tolvajok letartóztatásának meghosszabbítását indítványozta az ügyészség

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, akik 2020. január 27-én, Dunaújvárosban, magukat a vízmű munkatársának kiadva egy idős asszonytól 2.500.000,- Ft készpénzt tulajdonítottak el.

duol.hu

Fotó: pixabay

A nyomozás adatai szerint a két gyanúsított a délelőtti órákban annak ürügyén jutott be a 83 éves, életkorából adódóan a bűncselekmény felismerésére korlátozottan képes sértett lakásába, hogy túlfogyasztás miatt ellenőrzést szeretnének végezni. A lakásban az idős sértett figyelmét azzal terelték el, hogy egy pohár vizet kértek tőle. Amíg a sértett a konyhában tartózkodott, addig az egyik gyanúsított a kamrában lévő, befőttes üvegben tartott 2.500.000,- Ft készpénzt eltulajdonította.

Mindkét terhelt több alkalommal volt büntetve hasonló vagyon elleni bűncselekmények miatt. Az egyik gyanúsított feltételes szabadsága próbaidejének hatálya alatt állva követte el az eljárás tárgyát képező cselekményt. A gyanúsítottak tekintetében fennáll a bűnismétlés reális veszélye.

Forrás: Fejér Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!