INDULHAT A FOCI

2019.10.07. 14:00

A salak a régmúlté, helyére műfű került Előszálláson

Újabb helyen rúghatják a bőrt az előszállásiak: műfüves kispályával gyarapodott a település „sportcentruma”.

Szanyi-Nagy Judit/FMH

A tavaly decemberben beadott pályázat tárgya október elejére manifesztálódott, pontosabban ekkor adták át hivatalosan a nagy futballpálya és az öltöző szomszédságában álló műfüves pályát. Farkas Imre polgármester tősgyökeres előszállásiként emlékezett: régebben egy salakos változat állt a most felavatott terep helyén. Ugyanő a technikai részletekről is beszélt: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) programjában 35 millió forintot kóstáló pályát végül – a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség közbenjárásával – harminc helyett tíz százalék önerő kifizetésével, taotámogatással tudták kialakítani Előszálláson. A költségek, munkálatok egy geodéziai felmérést és a megfelelő világítás kialakításához árambővítést is magukban foglaltak.

A hivatalos szalagátvágásnál az elöljáró, Varga Gábor országgyűlési képviselő, valamint Szloboda János és Bognár Márk, az egyesület elnökségi tagjai, edzők közreműködtek. Utóbbiak ezen minőségükben is megmutatkoztak, hiszen a terepet a helyiek és a Dunaföldvárról érkezett U7-es, U9-es korosztály tagjai avatták fel.

– Szó se róla, kihasználjuk a pályát: az U7-től az öregfiúkig mindenki sportolt már itt, többen pedig kocogni járnak a műfűre, mert könnyebb futni rajta – taglalta Farkas Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!