A pandémia és hatásai

Molnár Emese

Forrás: Shutterstock

A migrációs nyomás folyamatos erősödése mellett a koronavírus-járvány következményeivel is számolni kell, így a határvédelem most fontosabb, mint bármikor – erről tartott sajtótájékoztatót Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az MTI beszámolója alapján. A többi között ezen kérdéskört is tartalmazza a nemzeti konzultáció, amellyel a kormány az emberek véleményét kéri ki a járványügyi helyzettel kapcsolatban.

Hegedűsné Szilágyi Mária

Hegedűsné Szilágyi Mária: – Természetesen azonnal kitöltöttük a férjemmel és a lányommal együtt a kérdőíveket. Jó dolognak tartom, hogy a kormány megkérdezi a véleményünket, és így tudja, hogy mit gondolunk az adott intézkedésekről. Szinte mindennel egyetértek, amit a járvány­ügyi helyzetben határoztak, tetszett, amit a mi védelmünk érdekében cselekedtek, például a határvédelem megerősítése is fontos volt. Szerintem ez előrelátó gondolkodás.

Nálunk nem lett olyan nagy baj, mint más országokban

Berzai Róbert

Berzai Róbert: – Szerintem nagyon fontos, hogy a nemzeti konzultáció által megkérdeznek bennünket adott témákban, kikérik a véleményünket. Mi is kitöltöttük és már vissza is küldtük a kérdőívet. Úgy gondolom, tökéletes volt a járványügyi védekezés, jól és lelkiismeretesen végezte a dolgát a kormány a szakemberekkel együtt. Ennek köszönhető, hogy nálunk nem lett nagyobb baj, mint más országokban.

Vajda Tibor

Vajda Tibor: – Nem volt kérdés, mi mindig kitöltjük a nemzeti konzultációs kérdőíveket. Most online, az interneten keresztül válaszoltunk a kérdésekre, mert biztosra akartunk menni, nehogy „eltűnjön” az ív. Úgy gondolom, jól kezelte a kormány a járványügyi helyzetet. Természetesen lehetett volna akár még szigorúbb óvintézkedéseket bevezetni, de így is megfelelő, hatékony volt a védekezés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!