Perkátán is szedtek

2019.03.26. 15:00

A nagyközség lakói csatlakoztak az akcióhoz

Perkáta Nagyközség Önkormányzata a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért nevű akcióhoz 2019. március 21-én csatlakozott.

Horváth Dóra

A program a délelőtti órákban vette kezdetét, s egészen délutánig tartott. Több csoport is indult az önkormányzat találkozási pontjáról. Perkáta Nagyközség Önkormányzatának munkatársai a Dunaújváros felé vezető út mellett gyűjtötték az eldobott hulladékot. Az önkormányzat közfoglalkoztatási programjában dolgozók a központtól távolabb lévő utcákat takarították ki, amíg az általános iskola tanulói a központban szedték a szemetet.

A program során sok hulladékot gyűjtöttek össze a résztvevők, akik mindnyájan elmondhatják, hogy a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért program keretein belül hozzájárultak ahhoz, hogy Perkáta és környezete tisztább legyen.

A TeSzedd! mozgalom március 18. és 24. között tart, és azok a közösségek, amelyek az előzetes regisztráció ideje alatt jelentkeztek önkéntes szemétszedőnek, kesztyűt és zsákot kapnak a munkához, majd a szemetet előzetesen megbeszélt helyre rakják le, ahonnan a hulladékkezelő cég munkatársai elviszik azt. Örömteli, hogy környékünkön is egyre több közösség csatlakozik a TeSzedd!-hez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!