egészségtudatos viselkedés

2019.02.04. 15:00

A Móriczosok nyerték a Kórház és a Lorántffy iskola közös vetélkedőjét

Szent Pantaleon Kórház a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szervezésében játékos vetélkedőt hirdetett az általános iskolák 8. osztályos tanulói részére „Egészséges Életmód” címmel. 

duol.hu

A felhívásra Dunaújvárosból és a környező településekről 16 iskolából 8 db 4 fős csapat jelentkezett, hogy játékos formában mérettessék meg tudásukat, ismereteiket az egészséggel, egészséges életmóddal, az egészségüggyel kapcsolatban.

A vetélkedő megszervezésével mind a kórház, mind a kamara, mind pedig a középfokú oktatási intézmény azt a célt kívánta elérni, hogy a fiatalok ismereteket szerezhessenek az egészséges életmódról, az egészség megőrzéséről, illetve a versenyen keresztül megismerhessék az egészségügyi szakma rejtelmeit, szépségeit.

A vetélkedőre a Szent Pantaleon Kórház Auditóriumában került sor 2019. január 31-én. Minden csapat felkészülten érkezett, ügyesen játszott, azonban az alábbi csapatok válaszoltak leginkább helyesen a kérdésekre:

  • helyezést ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola HATOS Csapat nevű nyolcadik osztályos lány csapata (tagjai: Balogh Dorottya, Juhász Zsófia, Kiss Szonja és Lázár Gréta Tímea)
  • helyezést ért el a Móricz Zsigmond Általános Iskola UGRI –BUGRI Csillám nyuszik nevű nyolcadik osztályos fiú csapata (tagjai: Barna Péter, Bójás Bence, Czibere Zétény és Kiss Benedek)
  • helyezést ért el a Jankovich Miklós Általános Iskola 4 EVER EGÉSZSÉG nevű hetedik osztályos csapata (tagjai: Budai Kamilla, Hegedűs Luca, Kovács Andrea és Pesei Karolina)
  • A helyezést elért csapatok ajándékcsomagban részesültek, illetve a többi csapat tagjai is hazavihettek 1-1 emléklapot a vetélkedőn való részvételük alkalmából.

    A jó hangulatú esemény végén a vetélkedő szervezőinek nevében Erdély-Franyó Anna ápolási igazgató köszönetet mondott a gyermekeknek lelkesedésükért, tanáraiknak a felkészítésért és reményét fejezte ki, hogy sikerült felkelteni a fiatalok érdeklődését az egészségügyi hivatás iránt.

    E cél elérése érdekében a későbbiekben az intézmény egy nyílt nap megrendezését is tervezi az általános iskolák 7. osztályos tanulói számára azzal a nem titkolt céllal, hogy minél többen kedvet kapjanak az egészségügyi pályához.

    A képekért kattintson IDE.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!