Nagy szív lakozik a sportolóikban

2019.07.09. 11:00

A mentők javára nyomták a gázt

A hét végi Baracs-Kisapostag családi repülőnap egyik földi, nagy attrakciója volt az Amatőr Rally Sport­egyesület jótékony felajánlással egybekötött élményautóztatása a mentősökért.

Horváth László

Az összegyűlt 456 ezer forintot tegnap adták át, és mint megtudtuk: gyorsan kopó, elavuló eszközök pótlására fordítják az összeget. A rendezvény fő szervezőjével Nyúl Ferenccel beszélgettünk a nemes cselekedett okán: – Ez a harmadik jótékonysági rendezvényünk. Három dolog fontos számunkra: Az emberek és mi is jól érezzük magunkat, valamint nem akarunk vele pénzt keresni. Látjuk az igényt, amihez szerencsére kerekedik bevétel. Mi ebből nem szeretnénk profitálni. Az egyesületünk baráti társaságként alakult.

Sikeres volt az autózás. A volánnál ifjú utasával Nyúl Ferenc

Rendszeresen járunk ilyen rendezvényekre teljesen nonprofit módon, ezért bevételeinket minden évben felajánljuk egy általunk hasznosnak vélt cél érdekében. Így esett a választás az idén a mentősökre. Egyébként nem titkolt célunk Dunaújváros környékén további rendezvényeket szervezni. A mentősökkel pedig egy jó kapcsolat megalapozására gondoltunk. Amatőr ralisport egyesület a miénk. Mindenki a lehetőségéhez mérten vesz részt a csapatban. Szívesen várjuk sorainkba az érdeklődőket, hiszen országos egyesületként közel negyven főt tömörít a szervezetünk, és a rendezvényeknek köszönhetően egyre népszerűbb ez a sport.

Több mint háromszázan váltottak beszállókártyát Fotók: Horváth László/Dunaújvárosi Hírlap

Az Amatőr Rally Sportegyesület az idén is bizonyította, hogy nagy szív lakozik a sportolók mellkasában. Tavaly a Baracsi Négy Vándor Óvodát támogatták 200 ezer forinttal. Az idén a dunaújvárosi mentősöknek jutott a segítségből. Talán mindenki egyetért vele, jó helyre került mindkét esetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!