Humoros történet két, tizenéves könyvmolyról

2020.09.24. 14:00

A karácsony szelleme

A József Attila Könyvtár munkatársai közül ezúttal Kovács Dóra ajánlja Rachel Cohn – David Levi­than: Dash és Lily – Kihívások könyve című kötetét.

duol.hu

„Kétféle ember létezik: aki imádja a karácsonyt, és aki szívből gyűlöli.”

Dash szülei válása óta gyűlöli a karácsonyt. Lily imádja ugyan a karácsonyt, de az ősei úgy döntöttek, hogy a régen elmaradt nászútjukat éppen karácsonykor ejtik meg, így egyedül marad. Bátyja (Langston), hogy ne legyen útban a húga, szerelmi életét ne akadályozza, kitalál egy játékot. Egy bordó noteszbe pár feladványt ír, a lánnyal elrejti, és szabadjára engedik a Karácsony szellemét. A notesz nem várt eredményt hoz.

Dash, aki rátalál a noteszre, benne van a játékban, de kicsit újraírja a szabályokat. A két fiatal, bár nem találkozik, mégis egyre jobban megismeri egymást egy-egy noteszbe írt üzenet útján, vagy a feladat elvégzésével, amit a másik ró rájuk, hogy ráleljenek a noteszre. Dash befogja ismerőseinek körét, hogy eljuttassa a noteszt Lilynek, aki ugyanezt teszi a szerteágazó rokonsággal. Végül a notesz egy baleset, illetve félreértés során mégis Lilynél marad. Elkezdődik a kutatás, hogy megtalálja azt a fiút, akinek még a nevét sem sejti, mégis a szíve legmélyén szereti őt. Vagy legalábbis úgy gondolja, hogy szereti.

Lily és Dash számára az a bizonyos karácsony más, mint bármikor. Bejárják egész New Yorkot, olyan helyekre jutnak el, ahova önszántukból biztosan nem mentek volna el, és olyan emberekkel találkoznak, akiket feltehetően egy átlagos napon észre sem vennének.

Kellemes, humoros történet két tizenéves könyvmolyról, akik ellentétesen vélekednek a karácsonyról, teljesen más életet élnek, mégis megértik egymás belső vívódásait, vágyait.

„Szerencsére mindig van nálam könyv, hátha éppen a Télapóra kell várnom, vagy más kellemetlenség ér.„

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!