A halasnál már hosszú a sor

2019.12.06. 11:00

A hideg megtette a hatását, kevés a vevő és az árus egyaránt

Itt van a tél, itt van újra! Írhatnánk Petőfi Sándor után szabadon. Ami biztos, a napokban beköszöntött hideg megtette hatását a dunaújvárosi zöldség- és gyümölcspiacon.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

Ugyanis a mínuszokban sem az árusoknak, sem a vásárlóknak nincs nagy kedvük a piacon tölteni az időt. Azért természetesen mindkettőből volt ezen a héten is. Az alapvető zöldségek kaphatóak, burgonya, hagyma, sárga-, fehérrépa, és még sorolhatnánk, ott vannak a standokon. Az árak tartják magukat (burgonya, hagyma 150–350 forint). A paprika és a paradicsom olcsónak tekinthető, ahhoz képest, hogy már decembert írunk, 450 forinttól kezdődik a kilónkénti áruk. Gyümölcs téren az almából van a legnagyobb kínálat (150–350 forint).

A déligyümölcs drága, a mandarin kilója már közelít az ezer forinthoz

A tavalyihoz képest a déligyümölcs nagyon drága, a narancs esetében általában 550 forintot kell adni egy kilogrammért, a mandarin 850 forint. A karácsonyi csecsebecsék megjelentek, de nem olcsók. Az adventi koszorúk és az ajtódíszek 1000-től 5500 forintig kaphatók, a szaloncukor 1200 és 4000 forint között „adja” magát.

Karácsonykor megnő Magyarországon a halfogyasztás Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A halas üzletben viszont beindult a forgalom, már nem ritka látvány a kígyózó sor. Az élőponty (1250 Ft/kg), a pontyszelet (2100 Ft/kg), a filézett (2600 Ft/kg). A ponty belsőségek, mint mindig, ezúttal is drágák, az ikrából 3700, a tejből 4600 forintért kaphatunk egy kilónyit, de hát tudjuk, egyszer van egy évben karácsony. A másik ünnepi halunk, a harcsa szeletben (4090 Ft/kg), filézve (4950 Ft/kg) kapható.

De busa, kárász, és több fajta tengeri hal is kapható – vagyis van minden, mi szem szájnak ingere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!