mezőföldi meteo

2020.09.04. 19:00

A hétvégén nyárias idő várható, záporokkal tarkítva

Anticiklon alakítja szombat estig időjárásunkat, így egyre melegebb és száraz levegő érkezik fölé. Vasárnap azonban megérkezik határainkra egy hullámzó front.

Morva Dávid

Keszthely, 2018. április 21. Nyárias meleg a keszthelyi strandon 2018. április 21-én. MTI Fotó: Varga György

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

Szombaton napos, nyáriasan meleg idő várható. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 25-30 fokot. Szinte kizárt a csapadék, tehát bátran szervezhetünk kinti programokat. A szél gyenge marad. Vasárnap a napsütés mellett már megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főleg északon zápor, zivatar is előfordul. Marad azonban a szeptemberi nyár: délután 25-30°C ígérkezik.

A jövő hét elején változóan felhős időre van kilátás, elszórtan lehetnek záporok, zivatar. Az előrejelzések szerint néhány fokot visszaesik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia – Fronthatás nem terheli szervezetünket. Kellemes, késő nyári időre számíthatunk. A frontra érzékenyeknél jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A reggeli órákban érezhető hideg miatt az arra érzékenyeknél ízületi fájdalmak alakulhatnak ki, továbbá a megfázás veszély is nagy lesz, ezért érdemes ennek megfelelően öltözködni. A gyors felmelegedés miatt a tapasztalatok szerint vérnyomás-ingadozás alakulhat ki.

Forrás: met.hu; koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!