Közönségdíjat hozott a barátságról szóló film

2020.06.08. 17:00

A Dunaújvárosi Egyetem televíziós műsorkészítő hallgatójának sikere a Ceglédi Filmfesztiválon

Mindösszesen 12 rövidfilmmel szerepelt a Ceglédi Filmfesztivál versenyprogramjában tavasszal a Dunaújvárosi Egyetem. Nem maradt eredménytelen Szpisák Tamás felkészítőtanár munkája.

Balla Tibor

A Dunaújvárosi Egyetem televíziós műsorkészítő szakos, végzős hallgatói rekordszámú pályaművel, összesen 12 filmmel vettek részt az erőpróbán. Leonardo Delavega a Dunaújvárosi Egyetem nappali tagozatos hallgatója beírta magát a fesztivál almanachjába, ugyanis megnyerte a Ceglédi Filmfesztivál Közönségdíját ifjúsági kategóriában. Az alkotásának címe: Captain Amerika – Soldier War. Mindehhez természetesen rengeteg egyetértő szavazatra volt szükség. A szavazóknak nem kellett mást tenniük, mint ellátogatni a fesztivál Facebook-felületén közzétett pályamű címére, ahol a videót lájkolva kapott egy-egy szavazatot a dunaújvárosi Marvel-inspiráció. Ezekből végül annyi gyűlt össze, hogy elhozhatta a közönségdíjat. Az alkotók egyébként a rengeteg szavazatot és helyezést videó formájában is megköszönték.

A média szakos hallgató egyik félévének feladata volt, hogy vizsgafilmet forgasson. Az ifjú filmrendező az iskola és alkalmi munkája mellett a barátai segítségével két hét alatt leforgatta a jeleneteket, majd hosszú utómunkálatok, vágás után tavaly év végén szűk baráti körben bemutatták a filmet. A kilenc szereplős, félórás akciófilm egy képregény, az Amerika Kapitány feldolgozása, amiben ugyan vannak agresszív jelenetek, de a barátságról szól. A premierre 20-25 fő látogatott el, ahol Leo kihelyezett egy ajándékdobozt, amelynek tartalmát a kórház gyermekosztálynak ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!