már kinevezték a vezetőt

2021.11.10. 17:00

A cél: jól működő jelzőrendszer kialakítása

Kulcs – A településen 2022. január 1-től az önkormányzat fogja ellátni az eddigi társulásban végzett szociális feladatokat. Ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az említett szolgáltatásokat igénybe vevő lakosság a valódi igényei alapján kaphasson segítséget.

Török Tímea

Az önkormányzat törekvéseit tett követte, mert minden érintett igényfelmérőt kapott kézhez postán. A felmérés célja az volt, hogy a szociális szakemberek személyre szabottabb és sokrétűbb szolgáltatásokat tudjanak az ellátásban részt vevők és a rászorulók részére kínálni.

A szolgáltatások helyszíne a Nap Háza és Hold Udvara elnevezésű közösségi ház lesz. Az ingatlanban az idősek nappali ellátása mellett a házi segítségnyújtás, a szociális étkeztetés, a család- és a gyermekjóléti szolgáltatás is helyet kap. Az intézmény élére a közelmúltban Adorjánné Bozsódi Irént nevezték ki. Vele beszélgettünk kinevezése kapcsán.

– Nagy örömmel, szeretettel és tisztelettel köszöntöm a kulcsiakat. 22 évig a pusztaszabolcsi szociális intézményben tevékenykedtem, nyolc évig az intézmény vezetését láttam el, amely szintén egy társulásból vált ki. Számomra tehát nem ismeretlen a feladat, kellő tudással és tapasztalattal rendelkezem ezen a téren. Most, hogy itt Kulcson is küszöbön áll a váltás, ez egy újabb kihívást jelent számomra. Talán egy kicsivel nagyobbat is az előzőnél, mert ez egy teljesen új intézmény lesz, új közreműködőkkel, az alapoktól kell felépítenünk az ellátást.

Számítok a kollégáim mellett a lakosság együttműködésére

– Ugyanakkor szép feladatnak tartom, hiszen létre kell hozni valami újat, amelyben már van tapasztalatom, és nagyon szeretem csinálni. Leendő kollégáim mellett feltétlenül számítok a lakosság együttműködésére is. Szeretnék egy nagyon jó észlelő- és jelzőrendszert kialakítani, működtetni. Arra törekszem, hogy valamennyi érintett résztvevővel jó kapcsolatot építsek ki. Ez az eddigi pályám során mindig sikerült, reményeim szerint itt sem lesz másképp – mondta el Adorjánné Bozsódi Irén intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!