ELFOGADTÁK A VÁROS IDEI KÖLTSÉGVETÉSÉT

2019.02.12. 08:00

A bogárdiak se földadót, se kommunális adót nem fizetnek

A képviselő-testület pénteki ülésén második körben tárgyalta és el is fogadta a város idei költségvetését.

V. Varga József/FMH

A grémium az önkormányzat 2019. évi költségvetését 1 448 656 706 forint bevétellel és 1 566 587 687 forint kiadással fogadta el, s egyúttal meghatározta, hogy a különbözetként jelentkező mintegy 117 millió forintnyi forráshiányt a múlt évi pénzmaradványból finanszírozzák. A működési kiadási előirányzatból személyi juttatásokra 542 és fél millió forintot, dologi és egyéb kiadásokra 476 és fél millió forintot, felhalmozási, felújítási kiadásokra valamivel több mint 70 millió forintot, a nem önkormányzati szervezetek részére 65 107 576 forint támogatást határoztak meg.

Sükösd Tamás polgármester elmondta: a helyi iparűzési adó mértékét nem változtatták, és a gépjárműadó meghatározott része marad bevételként a városnál. A sárbogárdi polgároknak sem földadót, sem kommunális adót nem kell fizetniük. A közalkalmazottaknál személyenként havonta 5000 forint béren kívüli juttatás tervezhető, a tisztségviselők köztisztviselői illetményalapját 60 ezer forintra emelték. A város továbbra is elsődlegesnek ítéli az önkormányzati intézmények és a településüzemeltetés működőképességének megőrzését, az adósságszolgálat határidőre történő teljesítését, az elnyert pályázatok megvalósítását és a közmunkapályázatok sikeres folytatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!