nemes felajánlás

2019.11.06. 15:00

Ajándék kezelőszékeket kapott a Szent Pantaleon Kórház

Tizenkét kezelőszéket kapott dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház a főépületben működő dialízis központtól.

duol.hu

A Szent Pantaleon Kórház honlapjának tájékoztatása szerint, az intézmény második emeletén elhelyezkedik a külsős vállalkozásban működő a B-Braun 13. számú Dialízisközpont. A heti rendszerességgel dialízisre szoruló betegek itt esnek át az életmentő kezelésen.

A B-Braun Dialízisközpontnak lehetősége nyílt a 22 többfunkciós kezelőszékükből 16-ot a betegek számára könnyebben kezelhető új kezelőágyra lecserélni. A tizenhat számukra feleslegessé vált, de kiváló műszaki állapotban lévő kezelőszékből tizenkettőt a kórházunknak adományoztak. A könnyen tisztítható sérülésmentes műbőr kárpitozású kezelőszékek szinte minden része külön mozgatható, fektethető, akár újraélesztésre alkalmas pozícióba hozható. A többfunkciós kezelőszékeket kórházunk neurológiai osztályán infúziós kezelések adásakor, míg a krónikus belgyógyászati és a mozgásszervi rehabilitációs osztályokon betegek mobilizálására fogják használni.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató kórházunk nevében köszönte meg a B-Braun 13. Dialízisközpont orvosigazgatójának dr. Halmai Richárd PhD önzetlen felajánlását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!