céglátogatáson voltak

2019.05.12. 08:00

Diákok az informatika világában

A Rudas iskola 10. és 11. évfolyamából 22 lány nyerhetett betekintést a székesfehérvári IBM Client Innovation Centerben folyó munkájába.

duol.hu

A DSZC tájékoztatása szerint a diákok kellemes izgalommal és kíváncsisággal szálltak fel a buszra. A résztvevők nemcsak az informatika lenyűgöző fejlődésébe nyerhettek betekintést a nyílt napon, hanem életszerű képet kaphattak arról is, hogyan működik egy multinacionális cég.

Mivel a cég sokkal kisebb arányban foglalkoztat nőket, mint férfiakat, éppen ezért is került megrendezésre a Lányok Napja, hogy népszerűsítsék a fiataloknak a műszaki és informatikai pályát. A beléptető kártyás rendszer nem csak a Rudasban megszokott, az IBM-nél szintén ennek segítségével történik a beléptetés. Csoportokban elosztva, különböző beosztásban és munkaidőben dolgoznak az alkalmazottak.

A cégen belüli séta, az érdekes előadások, a virtuális valóságjátékok, az intelligens robot és kutyája, a virtuális valóságjátékok mellett kedves figyelmességi ajándékkal térhettek haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!