Egy hónapra

2022.01.28. 11:50

Letartóztatták a grúz embercsempészt - frissítve

A 21 éves férfi kilenc illegális migránst szállított gépjárművében.

police.hu

Frissítés, 01. 28.

A Székesfehérvári Járásbíróság egy hónapra elrendelte a grúz embercsempész letartóztatását.

A döntést az ülésen jelen lévő ügyész és a terhelt tudomásul vette.

 

Frissítés, 01.28.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség indítványt tett (a lent meghivatkozott rendőrségi linkben szereplő ügyben) a 21 éves grúz embercsempész letartóztatására arra hivatkozással, hogy fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, valamint annak okán, hogy külföldi állampolgársága révén alappal feltételezehető, hogy a továbbiakban a  hatóság számára elérhetetlenné válna.

A Székesfehérvári Járásbíróság ma délután dönt a kényszerintézkedésről, annak eredményéről később adok tájékoztatást.

Alaphírünk: A Fejér megyei rendőrök a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen Nagyvenyim térségében kívántak ellenőrzés alá vonni 2022. január 27-én 9 óra 45 perckor egy lengyel honosságú személygépjárművet, amikor a 6219-es számú út 5-ös kilométerénél a gépkocsi az úttestről letérve, az azt szegélyező nádasba hajtott, ahol a jármű elakadt. A balesetet követően az egyenruhások a helyszínen elfogták a személyautó 21 éves grúz állampolgárságú sofőrjét, továbbá a járműben utazó kilenc férfit, akik magukat szír állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállították őket, elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!