Jónás könyve

2021.11.05. 10:00

VersFesztiválon a Bartók Kamaraszínház

Versszínházi előadásokkal, verszenei, dalköltészeti koncertekkel, versfilmes bemutatókkal, irodalmi estekkel, versmondással és kiállítással is várja a közönséget Kaleidoszkóp VersFesztivál november 7-ig Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban és az Együd Árpád Kulturális Központban.

MTI

Fotó: LI

A szerdán kezdődött 20. jubileumi fesztiválra saját előadással érkezik a Győri Nemzeti Színház, a Komáromi Jókai Színház, a Radnóti Színház és az Ördögkatlan Fesztivál, a Soproni Petőfi Színház koprodukcióban a Szolnoki Szigligeti Színházzal, az Esztergomi Várszínházzal és a Forrás Színházzal lép színpadra.

A versenyprogramban lép fel a Helytelenek Társulat, a pécsi Escargo Hajója, a hetényi Csavar Színház és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház is. Utóbbi Babits Mihály Jónás könyvét hozza el, amit a nézők láthatnak a Csiky Gergely Színház produkciójában is a fesztiválon. A műsorban szerepel Varró Dániel A leprikónok átka című mesejátéka Ács Tamás előadásában vagy Ingmar Bergman drámája, a Jelenetek egy házasságból is.

Petri György, Wass Albert és Turczi István művei mellett a Hamlet újszerű feldolgozása, az auschwitzi haláltáborok parancsnoka életének monodrámája, Pilinszky János-esttel pedig Juhász Anna, Pátkai Rozina Minka és Színész Bob várja az érdeklődőket.

A minikoncert, versmondás, versfilmvetítés mellett az Eleven Költők Társasága, a Molnár Gyuri és barátai formáció, a Loyal Apple's Club és Tóth Gabi zenekari koncertje is szerepel a programban. Fellép Takács Bence, Gerendás Péter és Lutter Imre is.

A Csiky Gergely Színház különtermében látható a Vers a falon című költészeti kiállítás, amelyen költőóriások dedikált köteteivel és versképekkel találkozhat a közönség.

A díjkiosztó gálát november 7-én tartják a Szivárvány Kultúrpalotában. A részletes program a www.versfesztival.hu oldalon érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!