három férfit találtak

2021.11.05. 16:00

Újabb embercsempészeket fogtak Dunaújvárosnál

A Pentele híd Fejér megyei szakaszán állítottak meg a járőrök egy járművet, amelyben három illegális migráns utazott.

police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az M8-as autópálya Pentele hídra vezető felhajtóján 2021. november 5-én 5 óra 20 perckor megállítottak egy cseh honosságú személygépkocsit.

Az intézkedés során a jármű utasterében három – magát szír állampolgárnak valló – férfit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A jármű 39 éves cseh állampolgárságú sofőrje, valamint annak ghánai állampolgárságú társa a gyanú szerint az illegális migránsoknak segítséget nyújtott abban, hogy a jogellenes határátlépést követően Magyarországon keresztül Nyugat-Európába jussanak, ezért ellenük embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Az illegális migránsokat meghallgatásukat követően a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!