sok a jelentkező

2021.11.03. 08:00

Tökfaragás gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt

Dunaújváros – November 6-án, szombaton, 8 órától második alkalommal rendeznek a Vasmű úton tökfaragó versenyt gyerekeknek. Bár ha a tavalyi tapasztalatokat nézzük, akkor időnként a felnőttek jobban élvezték az eseményt, mint a picik.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A házigazda ezúttal is a Vasmű úti gyümölcsparadicsom és élelmiszerbolt lesz. Az üzlet tulajdonosa, Parrag Miklós elmondta, elsősorban a gyerekeknek akar kedveskedni, de természetesen a felnőtteknek és a vásárlóinak is.

– Kezdődik az év végi hajrá, nemsokára jön a Mikulás, majd a karácsony. Ezzel a tökfaragó versennyel nyitom meg az ünnepi ciklust. Minden jelentkezőnek biztosítom a faragni való tököt. Teával, forralt borral és zsíros kenyérrel várom majd a résztvevőket. Minden gyerek kap egy kindertojást és egy túrórudit. A verseny végén eredményt hirdetünk, és értékes nyereményekben részesülnek a helyezettek – tudtuk meg a verseny rendezőjétől.

Az egy évvel ezelőtt faragók közül sokan neveztek az idei versenyre is Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi hírlap

Fontos információ, hogy a tökfaragáshoz szükséges eszközöket – például kést, filctollat – a résztvevők hozzanak magukkal.Száz faragni való tök áll a versenyzők rendelkezésére, a mezőny félig már megtelt, hiszen tegnap már több mint ötvenen jelezték: indulnak.

Ezzel kapcsolatban lényeges, hogy a részvétel regisztrációhoz kötött. A regisztrációt az üzletben személyesen, vagy a Facebookon lehet megtenni.

Tavaly nagy siker volt az esemény, remek, fantáziadús alkotásokkal. Az egy évvel ezelőtt indulók nagy része már jelezte, az idén is ott lesz a Vasmű úton. Most már csak abban kell bízni, hogy jó lesz az idő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!