négy szír állampolgár

2021.11.15. 13:30

Rendőrkézen a bolgár embercsempész

Az M8-as autópálya Fejér megyei szakaszán igazoltatott sofőr, négy illegális migránst szállított járművében.

police.hu

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Készenléti Rendőrség munkatársai az M8-as autópálya 78-as kilométerszelvényében, a Pentele hídon állítottak meg 2021. november 15-én 12 óra 15 perckor egy francia honosságú gépjárművet, amelyet egy 30 éves bolgár férfi vezetett. A jármű utasterében az egyenruhások négy, magát szír állampolgárnak valló személyt találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!