HIÁNYSZAKMÁK

2021.11.05. 11:00

Jokernek számít most is az építőipar

Idén a Szakmajegyzék alapján tanfolyami formában 73 részszakképesítést lehet tanulni, de a felnőttképzésben nincs korlátja annak, hogy hány specializációt indíthatnak a piaci szereplők.

Mauthner Ilona/TEOL

Forrás: MTVA Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A szakemberek szerint a legnagyobb hiányszakmák a mai napig az építőiparhoz köthetők. A villanyszerelő, az asztalos, az ács, a burkoló mind nagyon keresett. A fizikai, építőipari képzések pörögnek még mindig. A Covid miatt volt egy kis visszaesés, de azért érezhető, hogy nagyon nagy a kereslet ezekre a szakmákra.

Az egészségügyi képzések, főleg a szakápolói képzések is nagyon népszerűek manapság, illetve a hentes, a pék, a cukrász, a virágkészítő, a kertész szintén kapós szakma. Ráadásul egy munkáltató vagy szerződéses partner hajlandó magasabb összeget kifizetni egy dolgozójának, aki olyan munkát lát el, ahol hiány van jó szakemberekből. A legjobb, ha a kereslet és a kínálat találkozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!