kilenc csapat nevezett

2021.11.15. 11:00

Jó hangulatban „ettek” az MMK vetélkedőjében

Ez volt az idei évben az utolsó felnőtt-agytorna, ezúttal kilenc csapat nevezett és bizonyított

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros – A Munkásművelődési Központ felnőtt vetélkedősorozata újabb állomásához ért szombaton kora este, ezúttal Együnk rá címmel hirdették meg a játékot. (Az előző hónapban Igyunk rá volt a témakör). Az Együnk rá gasztronómiai kérdésekre épült, kilenc csapat próbált minél több jó választ adni. Egyes kérdéscsoportokat villámgyorsan oldottak meg a baráti társaságok, amíg mások igencsak feladták a leckét. Például a bemelegítésnek szánt első témakör, amiben eredeti ételmegnevezés alapján kellett a származási országot megnevezni, jócskán megizzasztotta a résztvevők. A konyhai eljárásokat firtató kérdéssornál is többen vakarták a fejüket, az intézmény vezetője, Kováts Rózsa viccesen meg is jegyezte az egyik csapat férfitagjának címezve: azért a rántást biztosan sikerült eltalálni...

Ikonikus filmekből állítottak össze mulatságos montázst a szervezők

De akadt bőven más mulatságos pillanata is a megmérettetésnek, hiszen az ikonikus filmekből összeállított montázs bővelkedett a humoros jelenetekben. Csupa híres részlet, mint amikor Bud Spencer férfias elánnal habzsolja a hagymás babot, vagy Schütz Ila felejthetetlen alakítása a Valami Amerikában, miután édesség gyanánt bekapkodott néhány marihuánás brownie-t, de láthattuk Louis de Funes-t is mint ételkritikust a Szárnyát vagy combját című filmből. A kicsit könnyebb feladványok közé tartozott a dalokat, népdalokat ételnevekkel kiegészítős feladat, amíg arra, hogy milyen módon elkészített például a Stroganoff-szelet, vagy a burgundi marha, már több fejtörést okozott a versengőknek.

Összességében a szombati vetélkedő a megszokott jó hangulatban telt, és még az sem szegte a résztvevők jókedvét, hogy a végén az elért pontszámok alapján rangsorolták a csapatokat. Természetesen senki sem távozott üres kézzel. A szervezők a tematikához igazodva állították össze az ajándékcsomagokat, amelyek közül némelyikben fellelhető volt karácsonyi meglepetés is, tekintve, hogy idén már nem lesz több vetélkedő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!